onsdag 13 juni 2012

Det jag inte visste om jordgubbar.




  1. Dom exploderar av antioxidanter.
  2. En riktig c-vitamin bomb. Åtta jordgubbar innehåller lika mycket c-vitamin som en apelsin.
  3. Studier har visat att jordgubbar reglera blodsockernivån. En kopp jordgubbar räcker.
  4. Jordgubbar har även visat sig ha antiflammatoriska - och smärtlindrande egenskaper. Att äta jordgubbar minst tre gånger i veckan skall kroppen, enligt studier, dra nytta utav jordgubbarnas anti-flammatoriska natur.
  5. De har bevisat sig vara värdefulla vid behandling av hjärtsjukdomar och artrit.
  6. Jordgubbar innehåller antocyaniner som stimulerar förbränningen av lagrat fett i kroppen för att använda som bränsle. Forskning publicerad i The Journal of Agricultural och i Food Chemistry visade att djur utfodrats med en fettrik kost gick inte upp i vikt på samma sätt som de djur som inte åt jordgubbar . Forskningen visar också antocyaniner ökar korttidsminne med 100 procent på åtta veckor.
  7. De har anti-canceregenskaper. Deras flavonoid innehåll gör att kroppen stör de olika stadierna av utveckling av cancerceller, förhindra deras förmåga att föröka sig.
  8. Jordgubbar fenolsyror visar allergivänliga egenskaper vilket innebär att de bidrar till att minska de biokemiska processer som är kopplade till allergiska reaktioner. Naturligtvis, som med alla livsmedel, är vissa människor är allergiska mot jordgubbar, så om du misstänker allergi bör du undvika dem. Och tillsist...
  9. De är helt underbart goda och mångsidiga!


     

     


     

 
 

Inga kommentarer: