tisdag 30 september 2008

Födelsemärken.


För ett tag sedan, flera år sen rättare sagt så upptäckte jag att ett par av mina födelsemärken hade förändrats. Jag har vid ett flertal tillfällen bestämt mig för att NU skall jag gå och kolla upp dessa märken.
Idag... flera år senare sitter jag fortfarande och tänker samma sak, att I DAG skall jag ta tag i detta och om inte idag så åtminstonde sen.
Varför?
Jo, för jag är så rädd för att det kan vara cancer, men nu har jag bestämt mig, jag skall IDAG ringa och beställa tid för undersökning.


Leverfläckar
"När ska man kontakta doktorn?
- Om leverfläckarna växer elller blir mörkare eller börjar blöda så bör man uppsöka hudspecialist. Har man leverfläckar som sistter på utsatta ställen som precis under BH-bandet, på pungen eller annat ställe så bör man operera bort dem.

Bra att veta om födelsemärken och leverfläckar.
-Födelsemärken och leverfläckar (mörka hudförändringar) är anhopningar av pigmentbildande hudceller. De bildas normal hela tiden så länge man lever. De kan antingen vara helt platta eller vara en aning upphöjda, ibland kan det växa hår på dem.Hudens pigmentbildande celler förändras med åren, därför får man som äldre fler och fler mörka fläckar. Vilket är helt normalt och oftast ofarligt.Mörka hudförändringar som är irriterade, blöder, växer eller förändras kan vara farliga. Då skall man söka hudspecialist"
Egenvårdsuppslagsverk


Tänk om det bara kunde vara ett sådant märke?

Inga kommentarer: